Η εταιρεία UNISOLEX, προηγουμένως γνωστή ως Solar Wind, ανακοίνωσε την έναρξη του Solar DAO — ενός φιλόδοξου έργου βασισμένου στην πλατφόρμα του Ethereum.

Η πρώτη φάση της προπώλησης (ICO) αρχίζει στις 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του καλοκαιριού. Είναι δυνατόν κάποιος να γίνει επενδυτής με μόλις $1, και να παίρνει μερίσματα για πολλά επόμενα χρόνια; Όταν πρόκειται για μια από τις παλαιότερες Ρωσικές εταιρείες στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, τότε αυτό δεν ακούγεται και τόσο απίστευτο.

Η Solar Wind ιδρύθηκε το 1991 με σκόπο την κατασκευή ηλιακών μονάδων για διαστημόπλοια. Γνώρισε αμέσως διεθνή επιτυχία, συμμετέχοντας στην κατασκευή εργοστασίων ηλιακής ενέργειας στην Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ελλάδα και προμήθευσε διπλής όψεως ηλιακές μονάδες στην Αυστραλία και στον Καναδά. Η επιτυχία της εταιρείας οδήγησε στην εξάπλωση της με γραφεία και εγκασταστάσεις στην Ρωσία, Ισπανία και Ισραήλ. Από το 2013 μετονομάστηκε σε UNISOLEX, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη και εφαρμογή της ηλιακής ενέργειας σε επενδυτικά έργα σε όλη την Ευρώπη. Την άνοιξη του 2017, η UNISOLEΧ ανακοίνωσε την έναρξη ένος έργου που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Blockchain, έναν αυτόνομο αποκεντρωμένο οργανισμό με το όνομα Solar DAO.

“Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία της πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση, ακόμα και με $1. Το Solar DAO, ένα έργο με τεχνολογία Blockchain, θα δώσει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να επενδύσει σε εργοστάσια ηλιακής ενέργειας σε όλο τον κόσμο με μηδαμινό ρίσκο. Η επενδύσεις γίνοντε έυκολα, ανώνυμα και με ασφάλεια, αποφεύγωντας μεσάζοντες. Το Solar DAO θα λειτουργήσει σαν ένα επενδυτικό κεφάλαιο, συνεχώς αυξάνοντας την συνολική χωρητικότητα των εργοστασίων ηλιακής ενέργειας μέσω πωλήσεων και την κατασκευή καινούργιων μονάδων.” δηλώνουν οι δημιουργοί του Solar DAO. Την παρούσα στιγμή, αν θέλει κάποιος να γίνει επενδυτής σε ηλιακή ενέργεια αντιμετωπίζει επιπλέον κόστος (τεχνικές μελέτες, νομοθετικές ρυθμίσεις, εγγραφή στις φορολογικές αρχές, κλπ). Υπάρχουν πολλοί επενδυτές της τάξης του ($100-10000), οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω του Solar DAO να υπερβούν τον οικονομικό περιορισμό που έχουν οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά.

Διαθέτωντας το Solar DAO για προπώληση νομισμάτων, η εταιρεία θα εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την έναρξη του έργου. Με την πάροδο χρόνου και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου εργοστασίων, παρομοίως και η αξία του νομίσματος θα ανέβει σταδιακά. Επισκευτείτε την ιστοσελίδα του Solar DAO και κρίνετε για τον εαυτό σας.