Η πασίγνωστη εταιρία πιστωτικών καρτών Mastercard υλοποιεί τα σχέδια που αποκάλυψε τον προηγούμενο χρόνο, για την χρήση εργαλείων πληρωμής που βασίζονται σε Blockchain. Τα εργαλεία αυτά πρόσφατα δόθηκαν σε τράπεζες και εμπόρους για ευρύτερη χρήση.

Σε δελτίο τύπου, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα πως αρχικά θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (Β2Β), με σκοπό την “αντιμετώπιση θεμάτων ταχύτητας, διαφάνειας και τελών στις πληρωμές πέρα από σύνορα”. 

Η Mastercard αποκάλυψε πως εργάζεται με την τεχνολογία blockchain τον Οκτώβριο του 2016, με τον επικεφαλή του τομέα blockchain, Justin Pinkham, να δηλώνει πως η εταιρία ψάχνει για συνεργάτες για να εργαστούν πάνω στην πλατφόρμα της.

Τώρα, η MasterCard ενθαρρύνει άλλες εταιρίες να ξεκινήσουν να κάνουν συναλλαγές μέσω των blockchain APIs της, τα οποία όπως ισχυρίζεται μπορούν να διευκολύνουν τις συναλλαγές που γίνονται από εταιρίες σε διαφορετικά κράτη.

 Ο Ken Moore, αντιπρόεδρος της Mastercard Labs, δήλωσε:

“Συνδειάζοντας την τεχνολογία blockchain της Mastercard με το δίκτυο πληρωμών μας και τους συσχετιεσμένους κανόνες του δικτύου, δημιουργήσαμε μία λύση που είναι ασφαλής, διαφανής και κλιμακώνεται έυκολα.”

Η εταιρία σχεδιάζει να συνδείασει τα blockchain APIs της με άλλες υπηρεσίες ώστε να επιτρέψει στους συνεταίρους της να αναπτύξουν τις δικές τους περιπτώσεις και να δημιουργήσουν μοναδικούς τύπους συναλλαγών.

Επιπλέον, η Mastercard επίσης έδωσε έμφαση στην προσπάθεια της να αναζητήσει τίτλους πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις χρήσεις της τεχνολογίας, καθώς και επίσης για την εργασία της με το Enterprise Ethereum Alliance σε περιπτώσεις “αρκετά εκτός από την εμβέλεια του παραδοσιακού συστήματος πληρωμών της Mastercard.”

Για παράδειγμα, σε μία πρόσφατη πατέντα, η εταιρία αναπτύσσει ένα ενιαίο σύστημα πληρωμών, το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιήσει το blockchain ώς όχημα για πληρωμές B2B.