Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της BigChainDB, Bruce Pon, εργαζόταν ώς project manager στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, είχε οραματιστεί μία απλή λυση για την δημιουργία και επικύρωση του ιστορικού ενός οχήματος.

Πόσα χιλιόμετρα έχει μετρήσει το κοντέρ; Τι επισκευές γίναν και ποιά εξαρτήματα έχουν αντικατασταθεί; Ήθελε να συλλέξει και να καταγράψει αυτές και άλλες πληροφορίες σε ένα ολοκληρωμένο ιστορικό.

Η απόκτηση και παρουσίαση αυτών των στοιχείων ήταν έυκολη, αλλά η συντήρηση της αυθεντικότητας τους δεν ήταν κάτι το δυνατόν για εκείνη την χρόνική περίοδο.

“Ήταν μία ιδέα που είχα το 2008. Γιατί να μην μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει ένα ‘ψηφιακό δίδυμο’ ενός οχήματος, όλων των εξαρτημάτων του, και τις μετατροπές και εργασίες που γίναν σε αυτό το όχημα;”

Αυτό το “δίδυμο” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώς μία αμετάβλητη έκδοση του οχήματος, περιγράφοντας πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, τις εργασίες συντήρησης που έχουν γίνει, και όλες τις πιθανές επισκευές που χρειάστηκε.

“Ερευνήσαμε πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό το 2008 αλλά η τεχνολογία δεν υπήρχε γιατί δεν είχαμε το Blockchain. Δεν υπήρχε μία οικουμενική βάση για να μπορούν οι άνθρωποι να μοιράζονται πληροφορίες εμπιστευτικά.”

Προχωρώντας τον χρόνο 10 χρόνια μπροστά, σήμερα ο Pon με την startup εταιρία του BigchainDΒ βρίσκεται σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρία ενέργειας Innogy με στόχο την υλοποίηση της παλιάς του ιδέας. Ο φιλόδοξος στόχος αυτού του έργου είναι να δημιουργησει μία ψηφιακή ταυτότητα σε ένα blockchain οποιουδήποτε φυσικού αγαθού, η οποία να επαληθέυει την προέλευση και το ιστορικό του.

Το πρόβλημα των γυρισμένων χιλιομέτρων

Η αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων είναι γεμάτη με προβλήματα και συχνά υπάρχουν περιπτώσεις εξαπάτησης. Πωλητές και αντιπροσωπείες μπορούν να πειράξουν το οδόμετρο ενός οχήματος και να μειώσουν τον αριθμό χιλιομέτρων που έχουν καταγραφεί, κάνοντας έτσι το όχημα πιό ελκυστικό σε έναν πιθανό αγοραστή.

Το γύρισμα ή πείραγμα των χιλιομέτρων δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε δοθεί μία λύση, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει.Ο Pon θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δημιουργόντας ένα αρχείο των δραστηριότητων ενός οχήματος με τα στοιχεία να είναι προσβάσιμα, διαφανή και εξακριβώσιμα στην πλατφόρμα του “ψηφιακού διδύμου” του οχήματος.

“Αν κάποιος πειράξει τα χιλιόμετρα αυτό θα φανεί όταν το συγκρίνει κάποιος με τα στοιχεία στην πλατφόρμα, και η προσπάθεια εξαπάτησης θα εξουδετερωθεί,” δηλώνει ο Carsten Stöcker, που ηγείτε τις προσπάθειες της Innogy να εντάξει την τεχνολογία Blockchain στις εργασίες της.

Ένα σύστημα για όλα τα οχήματα

Εκτός από το πρόβλημα των γυρισμένων χιλιομέτρων, η εταιρία του Bruce Pon φιλοδοξεί στην δημιουργία ενός blockchain για την καταγραφή όλου του ιστορικού ενός οχήματος. Το σύστημα αυτό θα παίρνει τα δεδομένα από το τηλεματικό κουτί του οχήματος και θα τα καταγράφει στον κατάλογο του blockchain. Το τηλεματικό κουτί, ή “μαύρο κουτί”, καταγράφει μόνο το πως οδηγείται ένα όχημα, και δεν είναι αρκετό για την δημιουργία ενός πλήρους ιστορικού.

“Ένα από μεγάλα προβλήματα είναι πως κανένας δεν εμπιστευόταν μία συγκεκριμένη οντότητα για την ιδιοκτησία όλων αυτών των δεδομένων,” δηλώνει ο Pon, προσθέτωντας: “Με το αμετάβλητο ψηφιακό δίδυμο αποθηκευμένο σε ένα περιβάλλον blockchain, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές ομάδες να προσφέρουν πληροφορίες. Μία συσκευή πλοήγησης μπορεί να στέλνει πληροφορίες τοποθεσίας και τηλεμετρίας, ενώ ένας ψηφιακός αναμεταδότης μπορεί να καταγράφει πόσες φορές και πόσο δυνατά πατηθήκαν τα φρένα.”

Έτσι, θα δημιουργείται ένα “αληθινό ιστορικό” του οχήματος, οδηγώντας σταδιακά την βιομηχανία στην δημιουργία ενός νέου κλάδου, αυτόν της “προβλεπόμενης συντήρησης.” Όλα τα στοιχεία μπορούν να αναλυθούν και να εκτιμηθεί μία πιό ακριβής αξία για την μεταπώληση του οχήματος. Όλα αυτά τα αμετάβλητα στοιχεία θα λειτουργήσουν θετικά για τους ασφαλιστές, τις αντιπροσωπείες αλλά και τους οδηγούς, εφόσον όλοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που μπορούν να εμπιστευτούν.

Πρακτική εφαρμογή

Μέχρι τώρα, η Innogy έχει ήδη εφαρμόσει το σύστημα της με το όνομα CarPass σε έναν από τους στόλους αυτοκινήτων της σε δοκιμαστική φάση, σκοπεύωντας να επιδείξει τις δυνατότητες του συστήματος με την χρήση του. Έχει επίσης ήδη σχεδιαστεί και προγραμματιστεί μία σειρά δοκιμών.

“Είμαστε σε επαφή με μερικούς κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι προετοιμάζουν μεθόδους απόδειξης της αποτελεσματικότητας του συστηματος μας (proofs-of-concept),” δηλώνει ο Pon.

Το σύστημα CarPass είναι μόνο ένα proof-of-concept για την ιδέα του ψηφιακού διδύμου, και θα χρειαστεί αρκετά περισσότερη υιοθέτηση από πολλές συνισταμένες για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Κάποιοι θα πούνε πως το επίπεδο του ελέγχου είναι πολύ υψηλό, και ίσως παραβιάζει κάποια από τα προσωπικά μας δικαιώματα. Σε χώρες σαν την δική μας όμως, αυτό το σύστημα ακούγεται σαν αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων. Ίσως αν σαν λαός το παίρναμε και στα σοβαρά, θα ήταν κάτι που θα μας συσπείρωνε.