Οι Ether miners ανεβάσανε το όριο συναλλαγών στο δικτύου του Ethereum, μία κίνηση που ήρθε μετά από πολλές αρνητικές κριτικές για την συμφόρηση που είχε δημιουργηθεί στο blockchain τον τελευταίο μήνα.

Τα στοιχεία από το δίκτυο δείχνουν ότι το gas που χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές σε Ether έχει ανέβει σημαντικά από χτές. Το gas είναι ένα απειροελάχιστο ποσό σε Ether που χρησιμοποιείται όταν γίνετε μία συναλλαγή. Όταν οποιοσδήποτε χρήστης θέλει να κάνει μια συναλλαγή ή κάποια άλλη πράξη στο δίκτυο του Ethereum τότε καταβάλλει αυτόματα και ένα μικρό ποσό το οποίο αποκαλείτε gas. Όταν το όριο του gas είναι μεγαλύτερο, σημαίνει πως περισσότερες συναλλαγές μπορούν να γίνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα σε κάθε block.

Σύμφωνα με στατιστικά του δικτύου του Ethereum, η αύξηση του ορίου του gas ανέρχεται σε περίπου 33%.

Τον τελευταίιο μήνα υπήρχαν περιπτώσεις που παρουσιάστηκε μεγάλη συμφόρηση στο δίκτυο του Ethereum, ιδίως σε κάποιες μέρες που υπήρχε έναρξη προπώλησης νομισμάτων (ICOs), ο χρόνος αναμονής για να γίνει μια συναλλαγή είχε γίνει από μερικά δευτερόλεπτα σε ώρες. Αυτό, όπως είναι φυσικό, έφερε πολλά παράπονα και μία γενικότερη αίτηση από την κοινότητα του Ethereum για να αυξηθεί το όριο του Gas.

Παρά την ανάγκη άυξησης του ορίου, πολλοί miners ήταν αρχικά διστακτικοί σε αυτήν, λόγω της πιθανής αυξησης στη δημιουργία μισοτελειομένων blocks. Αυτά τα blocks αποδίδουν στους miners λιγότερο Ether από όσο λαμβάνουν από ένα πλήρης block.

Η αύξηση του ορίου του gas έρχεται σε μία φάση που ο ημερήσιος αριθμός των συναλλαγών στο δίκτυο του Ethereum ανεβαίνει καθε μέρα όλο και ψηλότερα. Στις 29 Ιουνίου, στο δίκτυο του Ethereum μετρήθηκαν 316.788 συναλλαγές, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα.

Η κίνηση των miners αναμένεται να δώσει ανακούφιση στο δίκτυο, να αυξήσει τον αριθμό συναλλαγών αλλά και την αξία του Ether.