Κανείς δεν περίμενε από τους Bitcoin miners να αρχίσουν από τόσο νωρίς να σηματοδοτούν θετικά υπέρ της αμφιλεγόμενης πρότασης Segwit2x, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλίμακας που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα του Bitcoin. Η έναρξη της περιόδου σηματοδότησης είναι στις 21 Ιουλίου, αλλά ήδη ένα τεράστιο ποσοστό δείχνουν να υποστηρίζουν την πρόταση, αν και το λογισμικό της αναβάθμισης βρίσκεται ακόμα σε περίοδο έλεγχου.

Εώς και σήμερα, το 88.1% των Bitcoin miners έχουν σηματοδοτήσει θετικά για την αλλαγή, σύμφωνα με το coin.dance, μια ιστοσελίδα στατιστικών για Bitcoin blocks. Μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες Bitcoin miners έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της πρότασης, όπως οι AntPool, BitClub, Bixin, BTC.com και BitFury – με περισσότερες να προστίθενται συνεχώς. Το Slush Pool, το οποίο διαθέτει το 5% της συνολικής ισχύς εξόρυξης, έχει ανακοινώσει πως επίσης πρόκειται να σηματοδοτήσει θετικά.

Το μόνο που απομένει για να κλειδώσει η αναβάθμιση είναι να συνεχιστεί να σηματοδοτείται η αλλαγή για τα επόμενα 336 blocks, ή περίπου 2 μέρες. Η θετική ψήφος από τους miners ήταν μερικώς αναμενόμενη, αλλά το γεγονός ότι ήρθε τόσο νωρίς αποτέλεσε έκπληξη. Η προβλεπόμενη ανάγκη για την ενεργοποίηση της τεχνολογίας Segwit ήταν να γίνει πριν από την 1η Αυγούστου. Αν δεν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε, εγκυμονεί κίνδυνος διάσπασης του Bitcoin σε 2 ανταγωνιστικά περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που δεν θέλει κανένας.

Από ότι φαίνεται όμως, άλλος ένας σκόπελος για το Bitcoin.θα διαπεραστεί με ασφάλεια.