Τρείς παράγοντες βοήθησαν στην άυξηση της τιμής του Bitcoin να επανέλθει και πάλι πάνω από το όριο των €5.000.

Στοχευμένη τιμή ανάκαμψης

Από όταν ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ (~€5.250) την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του Bitcoin δυσκολέυτηκε να συγκρατήσει την ώθηση αυτή. Η επικείμενη διακλάδωση και δημιουργία του Bitcoin Gold έφερε μία πρόωρη υποστήριξη στην τιμή του, αλλά, αμέσως μετά την πραγματοποίηση της η τιμή του Bitcoin έπεσε απότομα σχεδόν στα €4.000.

Όμως, η τιμή επανήλθε γρήγορα πάλι πάνω από τα €5.000 την Πέμπτη, σημειώνοντας και νέα αύξηση. Οι γνώστες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αποδίδουν το γεγονός της γρήγορης επαναφοράς της τιμής στην ισχυρή συγκέντρωση υποστηρικτών του Bitcoin, οι οποίοι άτυπα θέσαν ώς τιμή ανάκαμψης τα €5.000, και κατάφεραν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όχι μόνο να ξαναφτάσουν στην τιμή αυτή αλλά και να την προσπεράσουν.

 Η αποτυχία του Bitcoin Gold

H τωρινή ανάκαμψη του Bitcoin φαίνεται πως είναι και προϊόν της άθλιας εξέλιξης του νέου νομίσματος, του Bitcoin Gold, μέσα στις πρώτες λίγες μέρες της ύπαρξης του. Αν και το κεντρικό δίκτυο του Bitcoin Gold δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, πολλά από τα συναλλακτήρια έχουν ήδη καταθέσει στα πορτοφόλια των πελατών τους που κατέχουν bitcoins το ίδιο ποσό και σε bitcoin gold. Την συγκεκριμένη στιγμή, η τιμή του Bitcoin Gold είναι γύρω στα €100, πράγμα που δείχνει πως έχει πολύ μικρή υποστήριξη από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, και οι έμποροι δεν είναι θετικοί σχετικά με την μελλοντική του προοπτική. Κανένας δεν περίμενε πως το Bitcoin Gold θα αποτελούσε απειλή για το Bitcoin, αλλά η ανθεκτικότητα του Bitcoin σε άλλη μία δημόσια διακλάδωση σίγουρα παίζει τον ρόλο της στην ανάκαμψη της τιμής του.

Φήμες για αποδοχή από την Amazon

 To Bitcoin μπορεί επίσης να επωφελείται από θεωρίες σχετικά με την προσδοκούμενη αποδοχή του Bitcoin, ώς μέσο πληρωμής από την Amazon. Τον προηγούμενο μήνα, φήμες εξαπλώθηκαν πως η Amazon ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως δέχεται bitcoins. To δίκτυο CNN ανέφερε τότε πως οι φήμες αυτές δεν προέρχονταν από αξιόπιστες πηγές. Όμως, οι φήμες ξαναήρθαν στην επιφάνεια αυτήν την εβδομάδα, όταν η Γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσίευσε πως αυτό είναι πιθανόν να συμβεί. Αν και δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει η Amazon πως δέχεται bitcoins, είναι αρκετά πιθανό πως μερικοί θα τρέξουν να αγοράσουν bitcoins στην περίπτωση που οι φήμες γίνουν πραγματικότητα, και η τιμή του Bitcoin αμέσως θα εκτοξευθεί.