Πως αποκτάμε bitcoins;

Πως αποκτάμε bitcoins;

Μετά από τόσα που έχετε ακούσει και μάθει για τα bitcoins, το πιθανότερο είναι πως αναρωτιέστε πως μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε μερικά από τα ψηφιακά κρυπτονομίσματα. Το ερώτημα είναι λοιπόν, πως τα αποκτάμε;

Γνωρίζοντας πως η αρχική προέλευση των bitcoins είναι η διαδικασία του mining, μπορεί να νομίζετε ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να να αποκτήσετε και εσείς μερικά. Λάθος, εκτός και αν είσαστε χρόνια ενασχολισμένοι με τα bitcoins και έχετε αρκετό κεφάλαιο για πέταμα. Η πραγματικότητα είναι πως μόνο τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του Bitcoin ήταν κερδοφόρο για απλούς χρήστες να κερδοσκοπήσουν κάνοντας mining τα bitcoins. Βλέπετε, η διαδικασία του mining έχει σχεδιαστεί από την δημιουργία του Bitcoin να γίνετε ολοένα και δυσκολότερη με την πάροδο του χρόνου, και με την ανακάλυψη καινούργιων blocks. Σήμερα λοιπόν, η διαδικασία έχει γίνει τόσο δύσκολη, που μόνο εξειδικευμένα κέντρα mining (τα λεγόμενα mining pools) έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για την αγορά και συντήρηση των ακριβών υπολογιστικών συστημάτων που χρειάζονται για να συμμετάσχουν στην διαδικασία του mining. Η συμμετόχη για έναν κοινό χρήστη είναι πλέον μη ρεαλιστική.

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε bitcoins είναι όπως μπορείτε να αποκτήσετε και οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, προσφέρωντας κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σε αντάλλαγμα για τα ψηφιακά κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν εργασία η οποία πληρώνεται σε bitcoins αντί για χρήματα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον εργοδότη σας να σας πληρώσει σε bitcoins (αν ξέρει τι είναι), το οποίο μπορεί να είναι μία καλή επιλογή για ελέυθερους επαγγελματίες που λειτουργούν σε διεθνές επίπεδο.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές από online συναλλακτήρια για να αγοράσει κάποιος bitcoins. Η αγορά μπορεί να γίνει με κατάθεση χρημάτων, την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, το PayPal ή άλλο online μέσω πληρωμής, ή και την ανταλλαγή άλλων κρυπτονομισμάτων με bitcoins. Σε μερικά αστικά κέντρα, είναι εφικτή η αγορά bitcoins μέσω bitcoin ATΜ. Όσοι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε bitcoins θα πρέπει να μελετήσετε ποιές από τις παραπάνω επιλογές είναι πιό συμφέρουσα για εσάς, καθώς και αν είναι διαθέσιμες ή όχι στον τόπο διαμονής σας, μιας και οι υπηρεσίες αυτές διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Επιπλέον, αν και δεν είναι ακόμα εγκεκριμένα και λειτουργούν σε γκρίζα ζώνη, αρχίζουν και δημιουργούνται επενδυτικές εταιρείες οι οποίες επιτρέπουν σε ανθρώπους να αγοράσουν μετοχές του ψηφιακού κρυπτονομίσματος χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν οι ίδιοι τα bitcoins.

Επείδη οι υπηρεσίες Bitcoin δεν ρυθμίζονται από καμία αρχή, είναι σημαντικό να βρείτε αξιόπιστες πηγές και σας προτείνουμε να επιβεβαιώσετε όσο καλύτερα μπορείτε πως πρόκειτε για πραγματικές εταιρείες, με φυσική έδρα, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε μεταφορά των χρημάτων σας.

Ενώ υπάρχουν πολλά μονοπάτια για να αποκτήσετε bitcoins, η διαδρομή μπορεί να είναι πιο περίπλοκη από όσο φαίνετε, και αυτό εξαρτάται πολύ από το που ζείτε. Όσο το Bitcoin κερδίζει όλο και περισσότερη δημοφιλία, δημιουργούνται όλο και περισσότεροι τρόποι για να το αγοράσετε, και σταδιακά η διαδικασία θα γίνετε όλο και πιό έυκολη.