Κτηματομεσίτες στο Μαϊάμι σταδιακά αγκαλιάζουν το Bitcoin αφού συνειδητοποίησαν τα κέρδη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ειδικά στις συναλλαγές μεγάλης αξίας.

Για πολλά χρόνια, η κοινότητα του Bitcoin και ειδικοί των κρυπτονομισμάτων διαφωνούν ως προς τον πρωταρχικό σκοπό του Bitcoin. Εάν δηλαδή πρέπει να λειτουργεί ως αποθήκη αξίας ή ως ένα ψηφιακό σύστημα μετρητών, ικανό για επεξεργασία μικρών συναλλαγών με χαμηλά τέλη, όπως η Visa.

Στη παρούσα φάση, το Bitcoin λειτουργεί τόσο ως αποθήκη αξίας όσο και ως ψηφιακό σύστημα μετρητών. Έμποροι, επενδυτές και χρήστες έχουν ξεκινήσει να θεωρούν το Bitcoin ως ένα οικονομικό δίκτυο διακανονισμού, ικανό να επεξεργάζεται μικρές και μεγάλες συναλλαγές. Στο χώρο των κτηματομεσιτικών αγορών, η πλειοψηφία των συναλλαγών και πληρωμών είναι υπέρογκα ποσά, για τα οποία οι τράπεζες ζητάνε εξαιρετικά υψηλά τέλη. Έρευνες δείχνουν πως τράπεζες στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ χρεώνουν μέχρι και $4.000 για μία συναλλαγή των $100.000, και όταν η συναλλαγή φτάνει τα μερικά εκατομμύρια, τα τέλη μπορεί να ανεβούν σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Με το Bitcoin, αυτά τα υψηλά τέλη μπορούν να αποφευχθούν. Παρά το μέγεθος των συναλλαγών, θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μία συναλλαγή εκατομμυρίων με κόστος μόλις $10, και θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα λιγότερο εφόσον μειωθεί ο συνωστισμός του δικτύου Blockchain.

Για τους κτηματομεσίτες, η χρήση του Bitcoin επιτρέπει την διευκόλυνση των πληρωμών μεγάλων μεγεθών. Τα τραπεζικά εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων, όχι μόνο κοστίζουν χιλιάδες δολάρια και χρειάζονται εβδομάδες για να πραγματοποιηθούν, αλλά επίσης απαιτούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εξακρίβωση στοιχείων.

Ο Stephan Burke, μέλος ενός δικτύου κτηματομεσίτων στο Μαϊάμι, του Master Brokers Forum, έγραψε:

“Σε ένα κλάδο όπως ο κτηματομεσιτικός, ο οποίος είναι ήδη εξοικειωμένος με την τεχνολογία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η χρήση του Bitcoin ταιριάζει απόλυτα. Η γνώμη μου είναι, πως θα χρειαστούν κάποιες σοβαρές ρυθμίσεις προτού το Bitcoin μπεί για τα καλά στις ζωές μας. Αλλά πιστεύω πως η αποδοχή του θα γίνει πιό σύντομα απο οτι νομίζουμε. Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα την σήμερον ημέρα.”