Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της  Ιαπωνίας ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή, πως υποστηρίζουν 11 συναλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Αυτό βάζει την Ιαπωνία στον δρόμο προς το να γίνει “η χώρα του Bitcoin”, ειδικά μετά από το “χαρακίρι” που έκανε η Κίνα, επιβάλλωντας περιορισμούς στα δικά της συναλλακτήρια.

Εξ απ’ ανέκαθεν, η Ιαπωνία ήταν πάντα πρωτοπόρα στις δράσεις για την αποδοχή και εξάπλωση του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Τον περασμένο Απρίλιο, πέρασαν νομοθεσία για την αποδοχή του Bitcoin ώς νόμιμο νόμισμα. Από τότε, ολοένα και περισσότερες εταιρίες αρχίσαν να δέχονται Bitcoin ώς μέθοδο πληρωμής. Σήμερα, μία κοινοπραξία 120 Ιαπωνέζικων τραπεζών άρχισε να ερευνεί τρόπους να αναβαθμίσουν τις τραπεζικές τους υποδομές ώστε να είναι συμβατές με την τεχνολογία Blockchain.

Το νέο τραπεζικό σύστημα που εκολλάπτεται στην Ιαπωνία λέγετε επίσης πως θα χρησιμοποιεί ένα νέο κρυπτονόμισμα, με το όνομα J-Coin. Η ιδέα είναι πως το J-Coin θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με το yen, έχοντας ακριβώς την ίδια αξία, με τους πολίτες σταδιακά να μετατρέπουν τα χαρτονομίσματα τους σε ψηφιακά νομίσματα. Κάτι τέτοιο όμως θα σημαίνει και πως οι τράπεζες θα αποκτούν λεπτομερής πληροφορίες για το πως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα χρήματα τους.