Το Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο Blockchain,  αυξάνει την παρουσία του στην Ευρώπη.

Με σημερινή ανακοίνωση του, το συμβούλιο αποκάλυψε πως την αυριανή ημέρα, Τετάρτη 19/10, θα διοργανώσει μία ομιλία μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το Blockchain. Η οργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με την Εύα Καϊλή.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας, το συμβούλιο θα ενημερώσει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις δυσκολίες και ευκολίες της χρήσης της τεχνολογίας Blockchain.

Από την αρχή της ύπαρξης του τον προηγούμενο Ιανουάριο στην συνάντηση World Economic Forum, το Συμβούλιο υπηρετεί ώς μέσο για την εκπαίδευση κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ηγετών σχετικά με το Blockchain. Στην αποστολή του δίνει ιδιαίτερη έμφαση η Καϊλή:

“Forum σαν αυτό δείχνουν τον δρόμο για την επίτευξη ολοκληρωμένης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των νομοθετών, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη καινοτόμων πλατφόρμων και έξυπνων λύσεων, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία Blockchain.”

To μίνι-συνέδριο είναι άλλη μία ένδειξη του ενδιαφέροντος που δείχνουν τα κυβερνόντα σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τεχνολογία αυτή, κάνοντας ακροάσεις, χρηματοδοτόντας έρευνες και εξερευνόντας χρήσεις του Blockchain.

“Η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός συνασπισμός και από τους σημαντικότερους νομοθετικούς οργανισμούς στον κόσμο. Η θέση της Ε.Ε. σχετικά με την τεχνολογία Blockchain θα έχει ουσιαστικές επιπτώσεις σε κάθε ένα από τα 28 κράτη μέλη.” συμπληρώνει η Καϊλή.