Αυτός ο χρόνος έφερε ανάπτυξη πάνω από 800% στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Πρόσφατα όμως, έχει σημειωθεί μία επιβράδυνση σε αυτή την ανάπτυξη, με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων να πέφτουν ραγδιαία στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν λίγους μήνες. Πολλοί λένε πως η αγορά έχει στερέψει μετά από την αστρονομική της ανάπτυξη, αλλά μήπως πρόκειται για ένα σημάδι ωρίμανσης;

Κυβερνήσεις, οικονομικά ινστιτούτα και μερίδες του παγκόσνμιου πλυθησμού σταμάτησαν να παροκουλουθούνε τα κρυπτονομίσματα και άρχισαν να παίρνουν μέρος στον χορό, τρόπος του λέγειν. Αυτή η δραστική άνοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όμως άρχισε να συναντάει μία σθεναρή αντίσταση σε μέρη του κόσμου όπως η Κίνα, που επέβαλε απαγόρευση σε δημιουργία ή συμμετοχή σε ICOs. Αντίστοιχοι περιορισμοί άρχισαν να τίθενται και στις ΗΠΑ και στην Ρωσία.

Μερικοί βλέπουν φούσκες, άλλοι βλέπουν ανάπτυξη

Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την αστρονομική ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων, αλλά για μερικούς αυτή η ανάπτυξη είναι ένα κακό σημάδι, το οποίο φοβούντε πως θα οδηγήσει σε μία ανεπανάληπτη φούσκα.

Όμως, αυτές οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις είναι ενδεικτικό πως το τοπίο μπορεί στην ουσία να εξελίσσεται σε μία πιό σταθερή αγορά.

Οι φόβοι για την επιβολή κανονισμών και η αρνητική προσέγγιση της Κίνας προς τα ICOs, φαίνεται πως δημιουργούνε μεγάλη πτώση στην αγορά, αλλά μπορούν να αντιληφθούν και ώς σημάδια ωριμότητας.

Οι λόγοι για την ελέυθερη πτώση της αγοράς

Βεβαίως, μερικά από τα σημάδια που υποδικνείουν μια ωριμάζουσα αγορά, μπορούν επίσης να ερμηνευθούν και τελείως αντίθετα.

Η αστρονομική ανάπτυξη έχει κυριολεκτικά τρομάξει μερικούς επενδυτές, οι οποίοι δεν μπορούνε να δούνε πως μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς μία επικείμενη πτώση. Αυτός ο φόβος είναι και ο λόγος που μερικοί επιφυλακτικοί επενδυτές αποφάσισανε να τραβήξουνε τα κέρδη τους, πράγμα το οποίο έφερε τελικά αυτήν την πτώση.

Η απαγόρευση των ICO στην Κίνα είναι μία μεγάλη κίνηση από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία ψάχνει να βρεί πως θα χειριστεί αυτήν την νέα τεχνολογία. Η απαγόρευση αυτή σήμανε και την αποκοπή της νέας καινοτόμας αγοράς της τεχνολογίας Blockchain, με αποτέλεσμα και πάλι την πτώση της παγκοσμίως.

Λόγοι για ωρίμανση

Η επιβολή κανονισμών σε μία αποκεντρωμένη πλατφόρμα όπως το Bitcoin ακούγεται κάπως οξύμωρο, αλλά, μερικοί κανονισμοί μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα, μιάς και μπορούν να σταθεροποιήσουν το χαοτικό τοπίο που είναι τα κρυπτονομίσματα.

Συγχρόνως, εταιρείες startup και νέα έργα αρχίζουν να αναδύονται για να βοηθήσουν την αγορά να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες, επιτρέπωντας σε αυτούς τους κανόνες να εφαρμοστούν χωρίς να επηρρεάσουν τις αγορές.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει αποκτήσει πολλούς περισσότερους επενδυτές, με πολλές κυβερνήσεις να στρέφουν την προσοχή τους προς τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία Blockchain. Με την πάροδο του χρόνου και την άνοδο της συμμετοχής, η σταθερότητα είναι σίγουρο πως θα έρθει.