Άρχισε στην Θεσσαλονίκη η ακρόαση για την απόφαση έκδοσης του Ρωσικής υπηκοότητας Alexander Vinnik, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για κυβερνο-εγκλήματα και καταζητείται στις ΗΠΑ για μία απάτη με Bitcoin αξίας $4 δις δολαρίων.

Στην έναρξη της ακρόασης, ο Vinnik, ετών 37, δήλωσε πως θα πολεμήσει για να μην γίνει η έκδοση του.

Περιπλέκωντας την κατάσταση, η Ρωσία δήλωσε πως ζητάει την έκδοση του και για άλλες περιπτώσεις απάτης. Οι δικαστές αναμένεται να εξετάσουν την αίτηση των Ρώσων την επόμενη εβδομάδα, με τον δικηγόρο του Vinnik να δηλώνει πως δεν θα την πολεμήσει.

Ο Vinnik συλλήφθηκε ενώ ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου και παρέμεινε στο κρατητήριο περιμένωντας την απόφαση έκδοσης μετά από αίτηση που έκανε το γραφείο του εισαγγελέα της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση σε οποιαδήποτε απόφαση και η τελική ετυμηγορία θα παρθεί από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατάληξη αυτής της υπόθεσης, με τις ΗΠΑ και την Ρωσία να ζητάνε ταυτόχρονα την έκδοση του Vinnik.Οποιαδήποτε και να είναι η κατάληξη, σίγουρα θα χρειαστεί λεπτός χειρισμός.