Οι διευθυντές του τμήματος πληροφορικής και του τμήματος τεχνικής υποστήριξης του Υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας, απολυθήκαν μετά από την αποκάλυψη πως χρησιμοποιούσαν κρατικούς υπολογιστές για νά κάνουν Bitcoin mining.

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Alexander Akshatin, πρόεδρος του συμβουλίου κατά της διαφθοράς της χώρας, ανακοίνωσε την απόλυση τους κατά την διάρκεια μίας συνέντευξης τύπου στην Σεβαστούπολη την προηγοούμενη εβδομάδα. Ο ίδιος εξήγησε πως δράσανε παράνομα, όταν ανεβάσαν κακόβουλο λογισμικό σε ένα κυβερνητικό server (εξυπηρετητή) της κυβέρνησης της Κριμέας, και σταδιακά “στρατολογήσαν” πάνω από 12 υπολογιστές στην διαδικασία.

Η απόλυση τους, όπως δήλωσε ο Akshatin, ελπίζει να λειτουργήσει προς το να αποτρέψει μελλοντικούς επιτήδιους από το να προσπαθήσουν παρόμοια κόλπα. Η επιχείρηση mining κατάφερε να αποφέρει λιγότερο από ένα ολόκληρο bitcoin, και οι δύο υπεύθυνοι απολυθήκανε πριν προλάβουν να αναλήψουν το ποσό.

Άλλες παρόμοιες απάτες με mining έχουν γίνει γνωστές το τελευταίο καιρό, με τους δράστες να χρησιμοποιούν την υπολογιστική δύναμη των επισκεπτών στις σελίδες τους.