Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας άρχισε να εκδίδει τα εισιτήρια των επιβατών της σε ένα blockchain, με την βοήθεια της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας.

Σύμωνα με ένα άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Kommersant (επισκευθείτε αν γνωρίζετε Ρωσικά), η αεροπορική εταιρεία S7 και η θυγατρική της S7 Tickets άρχισε να κάνει πωλήσεις μέσω του ethereum blockchain αυτήν την εβδομάδα, έχoντας την υποστήριξη της Alfa-Bank, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας.

Το άρθρο σημειώνει πως η πλατφόρμα σχεδιάστηκε ώστε να μειώσει το χρόνο διακανονισμού μεταξύ της εταιρείας και της θυγατρικής της, ο οποίος ήταν περίπου 2 εβδομάδες. Επίσης σκοπέυει στο να βελτιώσει την διαδικασία πληρωμής, αφαιρόντας αμέσως την προμήθεια της θυγατρικής μετά την πώληση του εισιτηρίου, ώστε να αντικατοπτρίζεται στην τελική απόδειξη. Στο άρθρο δεν αναφέρεται αν η πλατφόρμα είναι βασισμένη στο δημόσιο δίκτυο του Ethereum, ή αν έχουν δημιουργήσει ένα ιδιωτικό δίκτυο για τις ανάγκες τους.

Έτσι, αυτή η σύμπραξη δείχνει πως είναι μία πρώιμη προσπάθεια της βιομηχανίας να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του Ethereum για να βελτιωθεί το σύστημα πώλησης εισιτηρίων.